Zoeken

Verkoopprijs van vakantiehuis: 5 tips om uw prijs te bepalen!

Bent u van plan uw vakantiehuis te gaan verkopen? Dan is vaak de eerste stap direct de belangrijkste; hoeveel is uw object waard? Natuurlijk wilt u niet (te) veel inleveren op uw investering. Een te hoge vraagprijs schrikt echter veel potentiële kopers af. Een reële vraagprijs is daarom erg belangrijk en vaak doorslaggevend bij de verkoop van het vakantiehuis. Maar hoe bepaalt u de juiste prijs? Met deze 5 tips kunt u makkelijk uw eigen prijs bepalen!

Tip 1: bepaal de minimale waarde

Stel eerst de minimale waarde van uw vakantiehuis vast. Heeft u het huis gekocht als investering en wilt u de investering terugverdienen? Of heeft u misschien een andere vakantiewoning op het oog maar wilt u eerst uw huidige woning verkopen? Wisselende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u de minimale waarde hoger of juist lager inzet. Let op: laat genoeg ruimte over voor eventuele onderhandelingen met potentiële kopers.

Tip 2: doe onderzoek

Met de minimale waarde heeft u een bepaalde richtlijn in uw verkoopprijs. Nu is het tijd om op onderzoek uit te gaan! Speerpunt hierbij is het vinden van unieke eigenschappen van uw vakantiehuis die de waarde kunnen verhogen. Sommige eigenschappen zullen snel gevonden zijn, voor anderen zult u echt even op onderzoek uit moeten gaan. Denk hierbij aan:

  • De grootte van het vakantiehuis
  • Het afwerkingsniveau
  • De ligging
  • Recente transacties van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt
  • Voorzieningen in de omgeving
  • Bereikbaarheid

Tip 3: vergelijk

De door makelaars meest gebruikte methode om een vraagprijs vast te stellen is de vergelijkingsmethode. Hierbij worden vergelijkbare huizen beoordeeld en met elkaar vergeleken. Plus- en minpunten van het huis worden verrekend. U kunt bijvoorbeeld in ons aanbod recreatiewoningen kijken om vergelijkbare woningen te vinden, om zo uw eigen prijs te bepalen.

Een andere optie is om het Kadaster in te schakelen. Zij bieden tegen betaling koopsominformatie aan, zoals de eerdere verkoop- en aankoopprijzen van soortgelijke woningen.

Tip 4: raadpleeg een recreatiemakelaar

Komt u er niet uit of twijfelt u over de verkoopprijs van uw vakantiehuis? Overweeg dan het inhuren van een recreatiemakelaar. Vakantiehuistekoop.nl heeft zelf een aantal gelicenceerde makelaars in dienst die u makkelijk en snel kunt inschakelen! Onze makelaars maken alle afspraken, hebben voor u contact met het park, doen alle bezichtigingen, voeren in overleg met u de onderhandelingen en stellen uiteraard ook tot slot de koopovereenkomst op. Bovendien zijn onze recreatiemakelaars ervaren en hebben zij veel kennis van de markt.

Het inschakelen van een recreatiemakelaar hoeft helemaal niet duur te zijn! Zo kunt u ervoor kiezen om maandelijks te betalen tot uw vakantiehuis is verkocht, maar is het ook mogelijk om eenmalig voor een vaste prijs een makelaar in te schakelen. Bekijk alle mogelijkheden elders op onze website.

Tip 5: bijsturen

Staat uw woning al een tijd online maar valt het aantal reacties tegen? Het is helemaal niet gek om de vraagprijs aan te passen na verloop van tijd. Kopers houden vaak meerdere opjecten nauwlettend in de gaten, dit zal ongetwijfeld een aantal reacties opleveren. Let wel op; verander niet te vaak van vraagprijs. Dit oogt onbetrouwbaar en kan potentiële kopers juist afschrikken.

Met deze tips kunt u dus direct aan de slag met het bepalen van de verkoopprijs van uw eigen vakantiehuis. Heeft u de juiste prijs gevonden? Plaats uw woning dan gratis in ons aanbod en toon het aan duizenden potentiële kopers per dag uit Nederland, België en Duitsland!

Vakantiehuis gratis verkopen