Zoeken

Waarom en hoe een vakantiehuis verhuren?

Bent u de trotse eigenaar van een vakantiewoning, maar wilt u er nog meer uithalen dan wat u nu al doet? Dan kunt u overwegen om uw vakantiehuis te verhuren. Zo kunt u er zelf volop van genieten een paar keer per jaar en kunt u er ook nog eens rendement mee behalen. Wat wilt u nog meer?

Als u een vakantiehuis wilt verhuren komen hier nog wel een aantal zaken bij kijken. Want hoe bepaald u de juiste huurprijs, hoe beschermt u uzelf en hoe maakt u een vakantiehuis verhuur klaar? Wij gaan hier graag dieper op in, in de onderstaande blog. Wilt u meer weten of heeft u een advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar.

Hoe bepaalt u de huurprijs?

Het is altijd een hele kunst om de juiste huurprijs voor uw vakantiewoning te vragen. U wilt natuurlijk niet te laag inzetten (waardoor u te weinig verdiend) maar ook niet te hoog. Wanneer de huurprijs te hoog is zullen de gasten eerder naar een andere woning gaan in de buurt die goedkoper is. Het is daarom belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden bij het bepalen van een huurprijs. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

  1. De locatie
  2. De grootte van de woning
  3. Welke voorzieningen biedt de woning?
  4. In welke staat is de woning?
  5. In welk seizoen wilt u de woning verhuren?


Wanneer u de vragen op bovenstaande antwoorden heeft verkregen, kunt u ook de prijzen bekijken van andere woningen of appartementen in de buurt en uw verhuurprijs hierop baseren.

Hoe uzelf beschermen als verhuurder?

Als huurder is het altijd een gok aan wie u de woning verhuurd en of diegene hem ook weer netjes zal achterlaten. Zorg er daarom voor dat u bepaalde risico’s uit de weg gaat. Vraag bijvoorbeeld een kopie van de identiteitskaart en zorg dat de betalingsvoorwaarden vooraf goed zijn afgesproken. U kunt er daarnaast ook voor kiezen om de huurder een borg te laten betalen, zodat hier bij eventuele schade op terug kan worden gevallen. Ga daarnaast zelf minstens 1x per jaar langs om de staat van de woning te checken zodat u en de verhuurders niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Hoe maakt u een vakantiehuis verhuur klaar?

Wanneer u een vakantiehuis gaat verhuren is het belangrijk dat de woning er schoon en netjes uitziet en dat er geen persoonlijke spullen, zoals foto’s, meer in de woning aanwezig zijn. Plaats jezelf daarnaast in de schoenen van verhuurder, staat er meubilair dat makkelijk schoongemaakt kan worden, is alles in goede staat, is er genoeg servies aanwezig etc. Door de vakantiewoning in een zo goed mogelijk staat te verhuren en een goede service aan te bieden, zal uw huurder tevreden zijn en de woning ook weer aanraden bij andere potentiële klanten en dat is natuurlijk wat u wilt.