Zoeken

Vakantiehuis verhuren tips

Bent u de trotse eigenaar van een vakantiehuis of denkt u erover na om een vakantiehuis te kopen als investering en deze te verhuren? Zo kunt u en zelf van de woning genieten en kunt u er geld mee verdienen. Wie wilt dat nu niet?

Het verhuren van een vakantiewoning kan vaak lastiger zijn dan u denkt. Bij het verhuren van een vakantiehuis komt vaak een hoop werk en tijd kijken. U kunt het er behoorlijk druk mee hebben. Wij geven u daarom een aantal goede tips waarmee het verhuren van uw vakantiewoning een groot succes wordt. Lees meer of contact ons gerust voor meer informatie.

De beste tips voor het verhuren van een vakantiehuis

Om u een beetje op weg te helpen bij het verhuren van uw vakantiewoning hebben wij onze beste tips voor u op een rij gezet.

1. Zorg voor professionele foto’s

De eerste indruk van een vakantiehuis is het belangrijkst en deze krijgen mensen door het zien van mooie foto’s. De foto’s zijn het allerbelangrijkst, mensen zien deze voordat ze de tekst lezen, daarom zijn ze allesbepalend. Zorg er daarom voor dat de foto’s er professioneel en sfeervol uitzien. Laat bijvoorbeeld een gedekte eettafel met een bloemetje erop zien of een zonnige tuin met loungeset waar de gasten kunnen zitten. Wilt u een nog betere indruk maken? Gebruik dan een video.

2. De locatie

Een belangrijke reden waarom mensen een vakantiehuis huren is de locatie. De locatie is namelijk het unique selling point van het huisje. De huurders willen genoeg te doen hebben in de omgeving. Overtuig ze er daarom van dat het huisje in een leuke omgeving ligt met genoeg voorzieningen in de buurt. Maak een uitgebreide beschrijving van bijvoorbeeld de ligging ten opzichte van het strand of activiteiten die in de buurt te doen zijn.

tips vakantiehuis verhurentips vakantiehuis verhuren

3. Geef voldoende informatie en onderscheid jezelf

Aan de hand van alle informatie die ze over het vakantiehuis kunnen lezen zullen de potentiële huurders gaan beslissen of ze het vakantiehuisje gaan boeken. Zorg er daarom voor dat alle informatie compleet is, zoals de huurprijs, de voorzieningen, een plattegrond en de ligging. Maak deze beschrijving bij voorkeur zo uitgebreid mogelijk en geef aan wat jouw vakantiehuis onderscheid van de rest. Heeft het bijvoorbeeld nieuwe bedden, een fiets, een sauna o.i.d.? Geef dit dan in de beschrijving aan.

4. Bepaal de juiste huurprijs

Het bepalen van de juiste huurprijs kan soms lastig zijn. Er zijn vaak een aantal factoren waarvan de prijs afhankelijk is, dat zijn onder andere de ligging en het seizoen. Kijk daarnaast bijvoorbeeld naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving en pas uw prijs daar op aan.

5. Reviews

Reviews zijn een belangrijk onderdeel bij het verhuren van een vakantiewoning. Ze zorgen ervoor dat de huurder wordt overtuigd om de woning te boeken en het geeft vertrouwen. Vraag daarom iedere gast om na zijn huurperiode een review achter te laten. Wie weet haalt u er nog ideeën uit om de woning nog beter te maken.

6. Maak het persoonlijk

Potentiële boekers kunnen het leuk vinden als u de advertentie voor het vakantiehuisje persoonlijk maakt. Beschrijf bijvoorbeeld wat het huisje voor u zo bijzonder maakt en geef het vakantiehuis een naam. Vertel ook meer over uw ervaringen met het gebied. Welke restaurants bezoekt u graag in buurt etc.

7. Zorg voor een fijn verblijf

Het is voor de gasten belangrijk dat ze in een schone en opgeruimde vakantiewoning aankomen. Besteed hier daarom ook voldoende aandacht aan en vraag bijvoorbeeld hulp aan een schoonmaker. Leg daarnaast bijvoorbeeld een map neer met informatie over het huisje. Deze kunnen de huurders bij aankomst lezen en weten daarna gelijk meer over de buurt en de woning. Hoe werkt bijvoorbeeld de vaatwasser en waar is de dichtstbijzijnde supermarkt?

8. Promoot uw vakantiewoning

Er zijn verschillende manieren om uw vakantiewoning gratis of betaald te promoten. U kunt uw woning bijvoorbeeld aanbieden via Booking.com, Belvilla of via een andere verhuursites.

Wilt u meer informatie ontvangen over het verhuren van uw vakantiehuis of wilt u een vakantiehuis kopen of verkopen? Dan staan onze specialisten graag voor u klaar. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.