Zoeken

Rendement recreatiewoning

We dromen er allemaal weleens van: het hebben van een eigen vakantiewoning. Het lijkt namelijk een ideale belegging om een recreatiewoning te kopen, deze tegen een flink rendement te verhuren en hem later weer met winst te verkopen, maar is dit wel zo?

In deze blog zetten we alle feiten over het rendement van een recreatiewoning op een rij en gaan verder in op de voordelen en nadelen van deze belegging. Daarnaast geven we u ook een aantal tips hoe u het beste rendement uit uw vakantiewoning kan halen. Lees meer of contact ons gerust voor meer informatie. Onze specialisten staan voor u klaar.

Hoeveel rendement op een recreatiewoning?

Het beleggen in een recreatiewoning is de laatste jaren erg populair. Dit heeft onder andere te maken met de lage rente van de banken. Daarnaast is het ook erg leuk om een tweede woning te bezitten waar u zelf vakantie kunt houden en het krijgen van een mooi rendement. We horen vaak dat de kopers van een vakantiewoning 6% tot 15% rendement wordt beloofd. Er zijn ook een aantal factoren die invloed hebben op dit rendement. Het licht er natuurlijk aan hoe vaak uw vakantiewoning wordt verhuurt. Bij een gemiddelde bezettingsgraad van 65% kunt u ongeveer uitgaan van 5% rendement.

Factoren die invloed hebben op het rendement van de vakantiewoning

Het rendement van een recreatiewoning is afhankelijk van een aantal factoren. Wij zetten ze hieronder voor u op een rij:

  • De staat van de woning. Wanneer de woning erg luxe en nieuw is, kunt u een hogere huurprijs vragen. Daarnaast heeft u bij een slecht onderhouden woning vaak hogere kosten en daarom minder rendement
  • Hoe vaak u de woning verhuurt. Wanneer u zelf veel tijd in de vakantiewoning doorbrengt kunt u hem minder vaak verhuren, wat ook uw inkomsten verminderd.
  • De locatie. Wanneer de vakantiewoning in een populair gebied ligt, zal de huurprijs en dus ook uw rendement hoger liggen.
  • Concurrentie. Wanneer er zich veel concurrentie in het gebied bevindt zal dit ten nadele zijn van het rendement.

Investeren in een recreatiewoning via Vakantiehuis Te Koop

Denkt u erover na om te investeren in een recreatiewoning maar wilt u meer weten over de mogelijkheden of bent u benieuwd naar het aanbod vakantiewoningen? Bekijk hier ons aanbod of contact ons vrijblijvend voor meer informatie. Onze specialisten staan voor u klaar en adviseren u graag.