Zoeken

Hypotheek voor vakantiewoning: wel of niet doen?

Een vakantiewoning kopen is een droom voor velen. Toch komen er wel wat uitdagingen bij kijken. Er is namelijk veel vooronderzoek nodig als het gaat om de hypotheek en aankoop van een vakantiewoning. Of het nu gaat om dat prachtige chalet in de bergen of een huisje aan zee, het is wel belangrijk om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek de belangrijkste informatie over een hypotheek van een vakantiewoning. 

In deze blog nemen we u mee in de veelgestelde vragen over een hypotheek van een vakantiewoning. Verschilt dit veel ten opzichte van een hypotheek voor een woning? Voor meer informatie over de aankoop van een vakantiewoning kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten staan graag voor u klaar! 

Is het gemakkelijk om een hypotheek voor een vakantiewoning te verkrijgen?

Met een hypotheek voor een vakantiewoning heeft men het over een lening die wordt gebruikt om een tweede huis of een recreatiewoning te kopen. Maar is het nu eenvoudig om een hypotheek voor zo’n vakantiewoning te verkrijgen? Het is zeker mogelijk, maar niet per se eenvoudig. De voorwaarden zijn vaak strenger in vergelijking met een reguliere woning. Banken beschouwen een vakantiewoning vaak als risicovoller, omdat het niet om een hoofdverblijf gaat.

Wat zijn de verschillen tussen een hypotheek van een woning en een hypotheek van een vakantiewoning? 

Dat een hypotheek voor een vakantiewoning vaak moeilijker te verkrijgen is, ziet u terug in de strengere eisen en hogere aanbetaling. Vakantiewoningen worden immers minder vaak bewoond en dus gezien als minder noodzakelijk. Banken houden vaak wel rekening met de mogelijkheid van verhuurinkomsten. En als u dan eenmaal die hypotheek heeft verkregen, kunt u er wel iets heel moois aan overhouden!

Kan ik een bestaande hypotheek uitbreiden om zo een vakantiewoning te kopen?

Hier zijn zeker mogelijkheden voor, maar dit hangt wel van uw huidige financiële situatie af. Dit is dan afhankelijk van de WOZ-waarde van uw huidige woning en hoeveel eigen vermogen u daarbij heeft opgebouwd. Bij een flinke stijging van de waarde van uw eigen woning kan er voldoende overwaarde zijn om een hypotheek op te nemen. Deze overwaarde kan dan gebruikt worden als aanbetaling voor de aankoop van een vakantiewoning. In sommige gevallen kan het aantrekkelijker zijn om een aparte hypotheek voor de vakantiewoning af te sluiten. 

Vakantiehuistekoop.nl helpt u graag bij de aankoop van een vakantiewoning

Wij hopen dat we u aan voldoende informatie hebben geholpen omtrent een hypotheek voor een vakantiewoning. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen als het gaat om financiële verplichtingen zoals deze. Overweegt u om een hypotheek voor een vakantiewoning af te sluiten? Dan kunnen wij u helpen bij de aankoop van een vakantiewoning. Bekijk ons aanbod of contact ons vrijblijvend voor meer informatie. Onze specialisten staan voor u klaar en adviseren u graag. 

Bekijk het aanbod vakantiewoningen