Zoeken

Vakantieparken profiteren van onderwijsstaking door stijging in aantal boekingen

De onderwijsstaking zorgde voor topdrukte bij vakantieparken als Roompot, Center Parcs en Landal Greenparks. Uit een rondgang van NU.nl blijkt dat de populaire vakantieparken een flinke toename in het aantal boekingen hebben gezien die voortkomt uit de onderwijsstaking.

Liever op pad dan thuiszitten

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 gingen ruimen vierduizend scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs dicht. Ze willen meer investeringen zien vanuit de regering. Dit moet zowel het lerarentekort als vermindering van de werkdruk ten goede komen. Voor ouders betekenen de gesloten scholen dat hun kinderen twee dagen thuiszitten. Zij kiezen dan liever voor een uitje naar een vakantiepark.

Stijging aantal geboekte accommodaties

Center Parcs zag door de onderwijsstaking een stijging in het aantal geboekte accommodaties van maar liefst 20 tot 25 procent ten opzichte van een ‘normaal’ weekend in januari. Het hogere aantal boekingen wordt, door de woordvoerder van Center Parcs Marthijn Tabak, in verband gelegd met de onderwijsstaking, omdat veel mensen toen op woensdag of donderdag aankwamen in plaats van vrijdag. “We zagen na de reguliere schooltijden al een flinke stijging in het aantal aankomsten. Door de toename van het aantal boekingen zat Center Parcs, dat ongeveer 6.500 accommodaties telt, nagenoeg vol”, aldus Tabak.

Vroegere aankomsttijden

Ook Roompot profiteerde van de onderwijsstaking. Woordvoerder van dit park, Baptiste van Outryve, liet weten dat de Roompot-parken 10 tot 20 procent voller zaten dan een doorsnee weekend in januari. Ook hier concludeerden ze uit de aankomsttijden van gasten dat de stijging te danken was aan de onderwijsstaking. “Wij vragen altijd naar hoe laat mensen denken aan te komen, meestal is dat rond 17.00 uur en toen al rond 15.00 uur. Daarnaast kwamen de boekingen uit heel Nederland, iets wat ook wijst op de onderwijsstaking”, vertelt Van Outryve.

Boekingen voor lang weekend verdubbeld

Vakantiepark Landal Greenparks zag de populariteit om een lang weekend er tussenuit te gaan, ook toenemen tijdens de onderwijsstaking. In een persbericht schrijft het vakantiepark dat het aantal boekingen voor een lang weekend ten opzichte van vorig jaar verdubbeld is. Met name de vraag naar Nederlandse bestemmingen was groot, volgens het vakantiepark. 94 procent van de boekingen betrof een Nederlands Landal Greenpark. Voornamelijk de parken rondom De Veluwe, Drenthe en kustparken waren erg populair.

Wilt u ook lange weekenden zwerven over De Veluwe of relaxen aan de kust van Nederland? Bekijk dan eens ons aanbod kleine en grote vakantiewoningen of neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar uw wensen om een geschikte oplossing te vinden.