Zoeken

Stacaravan verkopen? Dat doet u makkelijk en snel via Vakantiehuistekoop.nl

Wilt u uw stacaravan verkopen? Dan bent u bij Vakantiehuistekoop.nl aan het goede adres. U kunt op onze website gemakkelijk en snel uw stacaravan aanbieden en verkopen. Dit doet u door te kiezen voor een van onze (gratis) pakketten, eventueel een verkoopmakelaar in de hand te nemen, duidelijke foto’s van uw vakantiehuisje te maken en een pakkende, begeleidende tekst te schrijven. Binnen de kortste keren is uw stacaravan dan verkocht.

Stacaravan verkopen in de juiste tijd

Uw stacaravan verkopen, doet u nu in de juiste tijd. Recreatie- en vakantiewoningen zijn erg populair en er is veel vraag naar. Sommigen kiezen er zelfs voor om permanent in een stacaravan of vakantiehuis te gaan wonen. Uit cijfers blijkt dat de vraag naar kooprecreatiewoningen enkele jaren geleden steeg met 15 procent. Kort geleden steeg het aantal verkochte recreatiewoningen nog met bijna 5%. Uw stacaravan verkopen doet u dus nu onder de gunstigste omstandigheden.

Voor- en nadelen van een stacaravan

Een stacaravan wordt door een transportbedrijf op de standplaats afgeleverd. Een stacaravan kan en mag, in tegenstelling tot een ‘gewone’ caravan, namelijk niet zeer regelmatig over de weg vervoerd worden. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Wat gezien kan worden als een nadeel, is dus dat u niet zelf eenvoudig de woning kunt verplaatsen. Een stacaravan wordt daarentegen, doordat hij normaal gesproken langere tijd op dezelfde plek blijft staan, aangesloten op het elektriciteitsnet en de gas- en waterleiding. Daarnaast kan een stacaravan een normaal postadres hebben.

Van aluminium naar kunststof

Van stacaravans worden dikwijls meerdere exemplaren tegelijkertijd gemaakt. Hierdoor is er vaak veel informatie te achterhalen over uw stacaravan. U kunt dit vervolgens gebruiken om uw stacaravan te verkopen. Vroeger werden stacaravans vaak van aluminium gemaakt, maar zoals genoemd ontwikkelt de markt zich in een rap tempo. Daarbij wordt een stacaravan verkopen die is gemaakt van een kunststof buitenzijde, steeds gangbaarder. Daarnaast is een stacaravan vaak al zeer compleet ingericht. Meubels, gordijnen en vloerbedekking zitten er negen van de tien keer al in.

Verschil tussen een stacaravan en een chalet

Een product dat dichtbij een stacaravan verkopen ligt, is een chalet. Een chalet is een houten woning of boerderij zoals die onder meer in de Alpenlanden vaak gebouwd wordt. Een origineel chalet is gewoonlijk van zwaar hout gebouwd, ter isolatie. Het verschil tussen een chalet en een stacaravan zit hem in de productiemethode. Stacaravans worden, zoals genoemd, vaak in grote aantallen tegelijk geproduceerd en chalets worden vaak op maat gemaakt. Stacaravans hebben doorgaans een uitgekiende indeling met een smaakvol interieur. Chalets zijn dus op maat gemaakt, te zien aan de zware materialen en goede isolatie.

Stacaravan: onroerend goed of niet?

Tot de eind jaren negentig werden stacaravans in Nederland niet aangemerkt als onroerend goed. Door een aanpassing in het Nieuw Burgerlijk Wetboek wordt alles wat duurzaam met het grondoppervlak is verenigd als onroerend. Daardoor zijn bijvoorbeeld opstallen, zolang er geen opstalrecht is gevestigd, door natrekking eigendom van de eigenaar van de grond. Bovendien brengt een stacaravan verkopen, onroerende-zaakbelasting en vereiste bouwvergunningen bij bepaalde wijzigingen die worden aangebracht aan de stacaravan, met zich mee.

Een stacaravan verkopen kan gemakkelijk en snel op Vakantiehuistekoop.nl. Om uw vakantiehuisje nog sneller te verkopen, kunt u onderstaande voordelen benoemen in uw advertentie:

  • Een stacaravan is een waardevollere investering dan wanneer u uw geld op uw spaarrekening laat staan;
  • Als u uw stacaravan verhuurt, kan dat een mooi rendement opleveren;
  • Met de tijd kan uw investering meer waard worden, waardoor u wellicht winst kan maken bij de verkoop van uw stacaravan;
  • U kunt op vakantie wanneer u maar wilt! U heeft immers altijd een plek om naartoe te gaan;
  • Een stacaravan dichtbij huis kunt u makkelijk gebruiken voor een korte vakantie of weekend. U kunt dan bijvoorbeeld ook eens uw (klein)kinderen of vrienden meenemen.

Vakantiehuistekoop.nl

Op Vakantiehuistekoop.nl kunt u uw stacaravan verkopen en iemand anders blij maken met uw woning. Ook voor vakantiehuizen zit u hier goed. Tevens hebben we vaak een groot aanbod op parken en van projecten. In onze blogs, tips en meest gestelde vragen helpen we u om uw stacaravan te verkopen, of om juist uw nieuwe vakantiehuis te vinden. Als u er niet helemaal uitkomt, kunt u uiteraard ten alle tijden contact met ons opnemen. We helpen u graag bij een stacaravan verkopen en/of aanschaffen.

    Bekijk ons actuele aanbod