Zoeken

Teksten schrijven waardoor iedereen uw vakantiehuis wilt kopen

Wanneer u uw vakantiehuis aanbiedt is het belangrijk om een goede tekst te schrijven. Een goede, pakkende tekst wekt interesse en zorgt ervoor dat écht iedereen uw vakantiehuis wilt kopen! Weet u niet hoe u moet beginnen? Wij geven u graag tips over hoe u zo’n tekst moet schrijven. 

Schrijf in een actieve vorm

Wanneer zinnen in een actieve vorm worden geschreven komt dit lekker vlot over. Het stemt wat vrolijker en het verhaal komt als het ware meer tot ‘leven’. Gebruik dus geen voltooid deelwoorden zoals: Wij hebben hier jarenlang met plezier gewoond’. Zet dit soort zinnen om naar een actieve vorm dus: wij woonden hier jarenlang met veel plezier!’ Dit klinkt al meteen een stuk anders en spreekt veel meer tot de verbeelding van de lezer.

Bedenk wie de doelgroep is 

Denk goed na voor welke doelgroep uw vakantiewoning geschikt is. Gaat het om een kleine bungalow voor ouderen op een rustig park in de bossen? Benadruk dan de natuurlijke omgeving en de praktische voorzieningen, zoals keuken, woonlagen en badkamer van de bungalow. Verkoopt u uw stacaravan op de camping waar u met het hele gezin de zomers doorbracht? Focus dan meer op gezinnen met jonge kinderen en benadruk de faciliteiten, als supermarkt, zwembad en speelveldjes die op de camping aanwezig zijn. Door hier aandacht aan te besteden verplaatst u zich in de potentiële koper van uw woning.

Maak nieuwsgierig en overtuig de lezer

Maak de lezer van uw tekst nieuwsgierig. Beschrijf de woning op zo’n manier dat de lezer betoverd raakt door uw vakantiewoning. Wat hierbij ook helpt is door persoonlijke ervaringen te delen met de lezer. ‘Wij genoten van het nabijgelegen parkje waar we elke middag met de hond een rondje wandelde’. Op deze manier is het net of de lezer al een beetje bij uw vakantiewoning is en u persoonlijk aan hen uitlegt wat er zo prettig is aan het wonen in uw vakantiewoning. Beschrijf uw vakantiehuis dus alsof u het direct aan een eventuele koper zou vertellen. 

Houd het simpel

Gebruik geen moeilijke woorden in uw teksten. Ga geen interessante of sjieke woorden gebruiken, die u normaal ook niet zou gebruiken. Houd het dus simpel door woorden als slaapkamer niet te gaan vervangen door slaapvertrek of nachtsuite. Het ziet er misschien wel leuk uit, maar vaak haken mensen hier op af of wordt er juist wantrouwen gewekt. Daarnaast is het verleidelijk om gebruik te maken van afkortingen en korte zinnen: dan bent u lekker snel klaar! Wij adviseren om volledige zinnen te gebruiken en afkortingen voluit te schrijven om het zo begrijpelijk te houden voor de lezer en kunt u deze er beter van overtuigen uw vakantiewoning te kopen.

Bepaal en benadruk ups

Ga na welke specificaties van uw woning er echt uitspringen. Uiteraard is het belangrijk om de standaard specificaties als oppervlakte en aantal kamers te benoemen, maar ga ook na wat uw vakantiehuis zo anders maakt dan de anderen? Waarom is uw woning het meest geschikt voor de lezer? Benoem bijvoorbeeld dat de tuin een heerlijke plek is om gezellig te tafelen, dat er in de badkamer een regendouche is of dat de keuken beschikt over een fornuis met vijf pitten en een ruime oven. Dit soort informatie zijn dingen die niet meteen van belang zijn, maar uw woning wel net dat extraatje geven.

Met deze tips kunt u aan de slag om een goede tekst te schrijven. Maar lezers nieuwsgierig en overtuig ze van het kopen van uw vakantiehuis. Succes!