Zoeken

Voorkom onverwachte kosten

Niemand komt graag voor onverwachte kosten te staan. Lees hier meer over hoe u kunt voorkomen dat u voor vervelende verrassingen rondom de kosten van uw vakantiewoning komt te staan. Houd daarom rekening met onderstaande zaken: 

 

Belastingaangifte

Voor de belastingdienst is een vakantiehuis vermogen. Dit betekend dus dat u de woning moet aangeven bij de Belastingdienst. Bezit en eigen vermogen behoren in box 3. De waarde van de woning moet doorgegeven worden aan de Belastingdienst. Over dit bedrag (de WOZ-waarde) zult u een extra aanslag moeten betalen.   

Schulden

Is de woning schuldvrij? Dit is erg belangrijk om te weten! Achterstallige rekeningen van kosten aan energie, reparatie en onderhoud kunnen hoog oplopen wanneer u niet snel actie onderneemt! Overleg dit dus goed met de verkoper van de woning. 

Verzekeringen

U kunt flink besparen op verzekeringen en premies. Wanneer u een vakantiewoning aanschaft, moet deze uiteraard verzekerd worden. Met bijvoorbeeld een zogenaamde opstalverzekering verzekerd u de woning tegen schade door storm, brand en inbraak. Deze verzekering is vaak verplicht om een hypotheek te kunnen afsluiten voor uw vakantiewoning.  Ook de spullen in uw woning kunnen verzekerd worden via de inboedelverzekering. In sommige gevallen kunt u uw woning ook zakelijk te verzekeren. 

Onderhoud

Bekijk de staat van de woning. Is de woning netjes? Is er geen schade aan de woning? Werken alle voorzieningen als stopcontacten en de douche? Is er geen lekkage of verstopping? Allemaal zaken die u even moet checken voordat u een woning koopt. Eventuele herstelkosten zijn namelijk voor eigen rekening wanneer u het contract getekend heeft.  

Extra kosten

 

Ga bij de verkoper en/of de parkbeheerder na of er extra kosten in rekening worden gebracht. Denk hierbij aan parklasten, huur voor bepaalde voorzieningen, bijdragen voor faciliteiten en onderhoudswerkzaamheden, kosten voor parkeren en de aanlevering van elektriciteit en water. Wanneer u goed op de hoogte bent weet u wat u kunt verwachten en kunt u een totaal kostenplaatje maken!