Zoeken

Vakantiehuis kopen op de Veluwe

Bent u eraan toe om even te ontsnappen aan de drukte? Het geruis van de bomen in de wind om u heen, vogels die er vrolijk op los fluiten en kilometers aan wandel- en fietspaden om van de natuur te genieten? Wellicht is het al lange tijd een droom om een vakantiehuis te kopen op de Veluwe, Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebied. De Veluwe biedt een schat aan mogelijkheden voor iedereen die overweegt om hier een vakantiehuis te kopen. Om u te helpen in de zoektocht naar het perfecte vakantiehuis, hebben we een aantal handige tips voor u op een rij gezet. 

De juiste regio

Hoewel de afstanden binnen Nederland nooit heel groot zijn, is het fijn wanneer uw favoriete plaats binnen handbereik is. Zo heeft ook elk gebied zijn eigen charme. 

 • Apeldoorn
  Als één van de grootste steden op de Veluwe, heeft Apeldoorn veel te bieden. Naast een bruisend centrum geniet u hier bijvoorbeeld van de Apenheul en Kroondomein en Paleis Het Loo. De natuur is hier nooit ver van de stad vandaan, wat Apeldoorn een perfecte regio maakt voor hen die zowel reuring als rust willen. 

 • Ede
  Aan de zuidwestkant van de Veluwe ligt Ede, omringd door uitgestrekte heide en natuurlijk bossen. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum maken Ede aantrekkelijk voor kunst- en natuurliefhebbers.

 • Harderwijk
  Tussen de Veluwe en het Veluwemeer ligt Harderwijk, natuurlijk niet in het minst bekend vanwege het Dolfinarium. Maar ook de historische binnenstad en het rustiger noordwest gedeelte van de Veluwe maken deze omgeving perfect voor mensen die op zoek zijn naar natuur en wateractiviteiten.

 • Nunspeet
  Dit schilderachtige dorp is vooral populair onder wandelaars en fietsers. De zandverstuivingen en bossen maken de omgeving van Nunspeet rustig en natuurlijk, waardoor deze regio perfect is voor hen die de drukte van alledag even achter zich willen laten. 

Een vakantiehuis op een park of juist niet?

De eerste vraag is natuurlijk of je de woning vooral of misschien wel uitsluitend zelf wilt gebruiken, of dat je deze ook wilt verhuren. Vakantiehuizen op de Veluwe zijn erg in trek om te verhuren, waardoor deze investering erg aantrekkelijk kan zijn als je hiervoor kiest. 

In een regio die zo geliefd is onder toeristen, zijn natuurlijk veel vakantieparken, zowel groot- als kleinschalig. Als u een vakantiehuis wilt kopen op de Veluwe, denk er dan goed over na of deze op een vakantiepark zou moeten staan. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet:

Voordelen van een vakantiehuis op een vakantiepark

 • Gebruik van de faciliteiten
  Misschien wel het grootste voordeel, zeker als u kiest voor verhuur, is de beschikbaarheid van faciliteiten. Een zwembad, restaurant, supermarkt of sportvoorzieningen zijn grote pluspunten voor gezinnen die op zoek zijn naar een vakantiehuis. 

 • Beheer en onderhoud
  Het park regelt vaak het beheer en onderhoud van de vakantiehuizen en het terrein, zodat u hier zelf minder omkijken naar heeft. 

 • Verhuren
  Wilt u uw vakantiehuis op de Veluwe verhuren, dan kan dat vaak via het park. In veel gevallen nemen zij het gehele traject uit handen, van promotie tot inchecken en schoonmaak achteraf. Deze verhuurservice neemt u veel werk uit handen.

Nadelen van een vakantiehuis op een vakantiepark

 • Kosten
  Omdat het park beheer, onderhoud en verhuur verzorgt, zijn hier maandelijkse kosten aan verbonden. Een deel van de opbrengst kunt u dus rechstreeks aan het park afdragen. 

 • Beperkingen
  Het gebruik van de woning kan beperkt zijn, verdiep u dan ook goed in de regels rondom het verhuren als u een vakantiehuis wilt kopen op de Veluwe. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld slechts een aantal weken per jaar zelf in uw woning mag verblijven. Maar ook kunnen er beperkingen gelden m.b.t. het interieur of verbouwingmogelijkheden. 

 • Privacy
  Vakantieparken, zeker de wat grotere, zijn vaak druk en bieden minder privacy dan een kleinschalig park of een vakantiehuis op eigen grond. 

Vakantiehuis op de Veluwe kopen of verkopen

De Veluwe is één van de populairste regio’s in Nederland en is dan ook erg in trek bij mensen die een vakantiehuis willen kopen. Bent u op zoek naar een vakantiehuis in deze regio, bekijk dan zeker het actuele aanbod of laat ons u helpen met uw zoekopdracht

Bent u al in het bezit van een vakantiehuis op de Veluwe maar wilt u deze verkopen, dan bent u bij Vakantiehuistekoop.nl aan het juiste adres. Vakantiehuistekoop.nl is namelijk het nummer 1 platform voor vakantiehuizen op de Veluwe en in heel Nederland. U profiteert zo dus van een grote zichtbaarheid, zeker wanneer de woning ook op onze socials worden geplaatst met één van de social media pakketten. 

Met het pakket Compleet, Optimaal of Expert kunt u het bereik maximaliseren door automatische doorplaatsing op platformen zoals Huislijn.nl, Pararius.nl  of Zoekallehuizen.nl.

Bekijk alle pakketten en opties in één handig overzicht.