Zoeken

Makelaar biedt huisbezichtigingen aan via WhatsApp i.v.m. corona virus

Het zijn onzekere tijden en ook makelaars lijden onder de gevolgen van het corona virus. Zo lopen huisbezichtigingen in rap tempo af en gaat de open NVM open huizenroute van 28 maart niet door. Wanneer je op zoek bent naar een woning wil je natuurlijk wel eerst zien wat je koopt. Daarom is het verstandig een bezichtiging te doen. Met het corona virus kun je echter beter thuis blijven. Gelukkig is er Maarten Makelaardij in Rotterdam die hier iets op heeft bedacht! Het AD laat weten dat deze makelaar dè oplossing heeft voor het uitvoeren van huisbezichtigingen.


Creatieve oplossing

Het idee is om woningzoekende de mogelijkheid te bieden een rondleiding via Whatsapp te volgen. Dit werkt als volgt: de woningzoekende plant via de website van de makelaar een afspraak in. De makelaar gaat vervolgens naar op het gewenste tijdstip naar de woning en legt contact met Whatsapp. De makelaar filmt vervolgens het huis via Whatsapp beeldbellen. 

Bezichtigingen

‘Echte’ bezichtigen blijven, vooralsnog, ook gewoon mogelijk. Tot het RIVM meer maatregelen gaat treffen is het gewoon mogelijk om een bezichtiging met uw makelaar in te plannen. Het is echter wel zo dat er waarschijnlijk toch wel snel een daling in het aantal fysieke bezichtigingen te zien zal zijn. Vele makelaars en woningzoekende willen geen bezichtigingen laten plaatsvinden in verband met besmettingsgevaar. Dit nieuwe idee kan daarom een goede oplossing zijn! 

Live-stream

PUUR Makelaars gaat nog een stapje verder door bezichtiging live te streamen via sociale media kanalen. Via kanalen als Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn, zal de makelaar een live video uitzenden. De bezichtiging wordt ruim van tevoren aangekondigd zodat mensen er goed van op de hoogte zijn. Op het aangekondigde tijdstip is de bezichtiging dan live te volgen. De video wordt na de live bezichtiging op de tijdlijn geplaatst, waardoor deze beschikbaar blijft voor alle bezoekers. 

Virtuele Open Huizenroute

ERA-Makelaars organiseert nu de virtuele Open Huizenroute. Alle bezichtigingen worden via live-stream, live tour of video via social media kanalen gepresenteerd. Woningzoekenden kunnen via de website van ERA contact opnemen met de desbetreffende makelaars. Op deze manier is het dan toch mogelijk om het huis van je dromen te vinden!